Ik ben huurder

Huurverhoging

Huurverhoging 2018

Ieder jaar 1 juli worden de huren aangepast. U ontvangt de brief met uw huurverhoging voor 1 mei per post. Wij vinden het belangrijk dat u goed inzicht hebt in hoe de nieuwe huurprijs tot stand komt. In deze nieuwsbrief leest u daar meer informatie over.

Waarom krijg ik een huurverhoging?
TBV Wonen levert een behoorlijke bijdrage aan de nieuwbouw van sociale huurwoningen in Tilburg. Ook met renovaties waarbij we woningen energiezuinig maken, zorgt TBV Wonen voor meer en betere en betaalbare woningen. Dat kost geld. Geld dat we deels lenen, uit verkoopopbrengsten halen, maar ook uit de huuropbrengsten. Zodat ook in de toekomst uw (klein)kinderen kunnen blijven wonen in Tilburg.

Welke huurverhoging kan ik verwachten?
Verdient u minder dan EUR 41.056?
De huurverhoging voor onze huurders van een sociale huurwoning met een bescheiden inkomen bedraagt 2,4%.
 
Verdient u meer dan EUR 41.056?
Dan krijgt u een inkomensafhankelijke huurverhoging van 5,4%.
We kiezen ervoor om deze inkomensafhankelijke huurverhoging door te voeren, om scheefwonen waar mogelijk te bestrijden en te zorgen dat onze goedkope sociale huurwoningen uiteindelijk beschikbaar komt voor woningzoekenden met een lager inkomen.

Uiterlijk 30 april ontvangt u van ons een brief waarin precies staat wat uw huurprijs  wordt per 1 juli aanstaande. Bezwaar maken? Dat kan door het formulier in te vullen van de Huurcommissie en dit te e-mailen naar info@tbvwonen.nl of op te sturen naar TBV Wonen, Postbus 356, 5000 AJ Tilburg

Wilt u meer info?

Kijk dan hieronder bij de veel gestelde vragen of bel tussen 9 en 12.30 uur de verhuurlijn (013) 594 05 00. Of mail naar huurverhoging@tbvwonen.nl