Over TBV Wonen

Actueel

Piusstaete leeg in 2023

De gemeente Tilburg start een onderzoek naar de ontwikkeling van het Koningsplein in relatie tot het Stadskwartier. TBV Wonen wil niet langer wachten en bewoners van Piusstaete zekerheid bieden. Piusstaete wordt óf grootschalig gerenoveerd, óf gesloopt óf een combinatie daarvan. In alle gevallen leveren de werkzaamheden zodanige overlast op dat bewoners niet in de woning kunnen blijven wonen en verhuizen hoe dan ook noodzakelijk is. Uit gesprekken met bewoners is gebleken dat er iets moet gebeuren aan het gebouw en TBV Wonen wil bewoners graag een goede woning bieden.

Een andere woning
Bewoners van Piusstaete krijgen voorrang als woningzoekende boven andere woningzoekenden in Tilburg. Bewoners krijgen 3,5 jaar de tijd een andere woning te vinden. De planning is dat Piusstaete voor 1 januari 2023 leeg is. Extra aandacht is er voor de verhuizing van oudere bewoners en bewoners die door omstandigheden hulp nodig hebben. De komende periode gaat TBV Wonen met bewoners in gesprek om wensen te inventariseren. De verwachting is dat de eerste bewoners vanaf september 2019 kunnen verhuizen.

Plannen Piusstaete
Gemeente Tilburg heeft TBV Wonen gevraagd mee te denken over de toekomst van het Koningsplein. TBV Wonen heeft aangegeven daaraan te willen meewerken omdat Piusstaete inmiddels zo’n veertig jaar oud is en de toekomstplannen ervoor onderzocht moeten worden. Op dit moment is nog onbekend wat TBV Wonen doet met Piusstaete; renovatie, sloop of een combinatie daarvan. Ook mogelijke ontwikkelingsplannen voor het pand zijn nog onbekend.

Tijdelijke huisvesting
Om leegstand en verloedering te voorkomen gaat TBV Wonen aan de slag met leegstandsbeheer: lege of leegkomende woningen in Piusstaete worden tijdelijk verhuurd zonder opzegtermijn.


« Terug naar overzicht