Over TBV Wonen

Actueel

Oplevering Bernard en Vincent aan de Tobias Asserlaan

Aan de Tobias Asserlaan in Tilburg zijn de twee appartementencomplexen Bernard en Vincent met totaal 62 nieuwe woningen – coronaproof - opgeleverd. De bewoners zijn blij met de sleutel van hun nieuwe appartement.  
Uniek aan dit project is dat de bewoners vanaf de tekentafel al betrokken zijn geweest bij de realisatie van hun nieuwe appartement. Ze hebben elkaar mede door deze betrokkenheid al in een vroeg stadium leren kennen en is een hechte gemeenschap ontstaan.

Bewoners
Bewoners mochten vanaf het begin meedenken en meebeslissen over de bouw, de omgeving en de indeling van hun appartement. De ideeën van bewoners zijn zoveel mogelijk meegenomen in het ontwerp. Samen met de architect hebben zij de plattegrond uitgewerkt en een keuze voor metselwerk gemaakt.

TBV Sleuteloverdracht-dhrArgenis



Eén van die bewoners is meneer Argenis. Hij is vanaf het begin betrokken geweest bij het proces. Dat heeft hij als heel positief ervaren. “We mochten zelf de indeling van ons appartement bepalen en keuzes maken over dingen als de kleur en de grepen van de keuken. Heel leuk, dat zou vaker moeten gebeuren. Ik mocht ook kiezen welk appartement ik wilde hebben. Omdat ik nog niet zo lang ingeschreven stond, was ik wel als één van de laatsten aan de beurt. We hebben ook gezamenlijk gestemd welk kunstwerk we voor het gebouw willen hebben.” In het proces leerde hij zijn toekomstige buren alvast kennen. Ook dat vindt hij heel prettig. “Iedereen was in een groep ingedeeld. Er waren groepen voor duurzaamheid, communicatie, groen en klussen onder andere.” Zo ontstond verbinding. Argenis was zeer actief in de klusgroep en heeft zijn hulp aangeboden aan medebewoners die minder handig zijn dan hij.

Nieuwe energiezuinige woningen
De appartementencomplexen vormen samen met complex Tobias uit 2017 de herontwikkeling aan de Tobias Asserlaan. Drie blokken uit 1965 zijn gesloopt voor 90 nieuwe energiezuinige woningen.

Bernard en Vincent zijn samen met Bouwen In Eigen Beheer (begeleiding bewoners), DAT-architecten en Bouwcombinatie Remmers – Coolen gerealiseerd.

 

« Terug naar overzicht