Ik ben huurder

Drugsactiviteiten hebben grote gevolgen

Bij TBV Wonen werken we er hard aan u een fijn thuis te bieden. Daarbij hoort een prettige en veilige woonomgeving. Het komt helaas voor dat in onze huurwoningen drugsactiviteiten plaatsvinden, zoals hennepkwekerijen. Dit is niet alleen verboden, maar ook erg gevaarlijk.

Onveilig

Een woning gebruiken voor drugsactiviteiten leidt vaak tot gevaar. Technische aanpassingen aan bijvoorbeeld elektra geven een grote kans op brand. Een levensgroot risico voor de gebruikers van de woning zelf, maar ook voor buren.
Bij deze activiteiten zijn vaak criminele netwerken betrokken. Hun aanwezigheid in de buurt kan voor overlast en een onveilig gevoel zorgen.

Gevolg: ontbinding huurovereenkomst

Wij hebben met de gemeente en politie afgesproken streng op te treden bij drugsactiviteiten in onze woningen. Wordt in de woning, schuur, garage of tuin een handelshoeveelheid drugs gevonden of bijvoorbeeld een hennepkwekerij, dan starten wij altijd een juridische procedure om de woning te ontruimen en/of de huurovereenkomst te ontbinden. Dit kan ook via een ‘burgemeesterssluiting’, via de zogenaamde ‘Wet Damocles’*.
Ook als de aanwezige drugs niet het eigendom van de huurder zijn of de activiteiten door een ander worden uitgevoerd, blijft de huurder verantwoordelijk voor wat er in de woning gebeurt.
Wordt de woning ontruimd, dan is de bewoner hem kwijt. Ook komt hij of zij op een ‘zwarte lijst’, waardoor hij/zij twee jaar lang geen woning krijgt van één van de Tilburgse woningcorporaties.

Wees verstandig!

Komt u financieel niet rond? Vraag hulp bij de gemeente, of neem contact op met ons. Wij helpen u! ‘Even bijverdienen’ door verhandelen of produceren van drugs, is niét de oplossing. Het kan grote gevolgen hebben voor u én anderen!

Drugsactiviteiten in uw buurt? Meld het!

Merkt u in uw buurt drugsactiviteiten, zoals handel of een hennepkwekerij? Laat het dan weten aan onze leefbaarheidsconsulent. U kunt het ook doorgeven via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

*******************************

 * Wet Damocles

De ‘Wet Damocles’ geeft een burgemeester de mogelijkheid een woning voor bepaalde tijd te sluiten als daarin een handelshoeveelheid soft- of harddrugs wordt gevonden. Het gaat al om een handelshoeveelheid bij meer dan 0,5 gram harddrugs of meer dan 5 gram softdrugs.
Besluit de burgemeester van Tilburg een woning van TBV Wonen te sluiten, dan ontbinden wij de huurovereenkomst zonder dat daar een rechter bij nodig is. De huurder is na een sluiting door de burgemeester de woning definitief kwijt.
TBV Wonen maakt altijd gebruik van de ruimte die deze wet biedt, en maakt hierop geen uitzonderingen.