Ik ben huurder

Verhuizen en overnames

Verhuizen

De oplevering, de stappen:

  • Voorinspectie: U krijgt een voorstel voor een datum om de voorinspectie te houden.
  • Samen met u lopen we  de woning door en beoordelen of u voor vertrek nog zaken moet regelen.
  • Van deze voorinspectie ontvangt u een inspectierapport. Daarin staat precies vermeld wat tijdens het bezoek is afgesproken en binnen welke termijn u de afspraken moet afronden.
  • U levert de woning (en berging of schuur) schoon en leeg op.
  • Eindinspectie. We lopen dan nog eenmaal de woning door om te zien of alle afspraken zijn nagekomen. Daarna levert u de sleutels in bij onze medewerker.

Hoe geeft u uw woning terug aan TBV Wonen?

Vanzelfsprekend verwachten wij dat u de woning in goede staat weer aan ons teruggeeft. Wat wij praktisch van u verwachten, leggen wij uit in onderstaand boekje. Neemt u dit document goed door. Heeft u na het lezen van dit boekje nog vragen, dan kunt u deze stellen tijdens de voorinspectie.

Hoe geeft u uw woning terug aan TBV Wonen?

Opzeggen gas, water, licht

Op het moment dat u de huur heeft opgezegd betekent dit dat u de verhuizing kunt gaan regelen. Vergeet u niet bij het verlaten van de woning uw energieleverancier en Brabant Water te informeren over uw verhuizing. Op de laatste dag van de huuropzegging noteert u de meterstanden en geeft u deze door aan uw energieleverancier en Brabant Water.

Nieuwe huurders

Nadat wij uw huuropzegging hebben ontvangen, gaan wij direct op zoek naar een nieuwe huurder. Geïnteresseerden willen natuurlijk graag een keer binnenkijken. In principe proberen wij zo’n afspraak in te plannen, maar dit lukt niet altijd.Wij vragen u daarom vriendelijk de eventuele nieuwe huurder een kijkje te gunnen in uw huis.

Overnames*

Alleen roerende zaken (ook wel inboedel genoemd) kunt u ter overname aan de nieuwe huurder aanbieden. Dit zijn zaken die niet ’vast’ aan de woning zitten, zoals vloerbedekking en zonwering. De roerende zaken moeten wel veilig en in goede staat zijn. Tijdens de voorinspectie geeft de inspecteur aan of u zaken wel of niet ter overname aan de nieuwe huurder kunt aanbieden. Deze overnames legt de inspecteur vast op het inspectieformulier.

TBV Wonen is niet verantwoordelijk voor overname van goederen en bemiddelt niet bij overname(-kosten). De nieuwe huurder is zelf verantwoordelijk voor de overgenomen goederen. Dit houdt onder andere in dat de nieuwe huurder:

  • Aansprakelijk is voor onderhoud, schade, gebreken, afkeuringen door nutsbedrijven of onkosten voortkomend uit de overname;
  • Bij verhuizing deze zaken moet verwijderen, tenzij u ze aan een volgende huurder kunt overdragen.

Helaas is de volgende huurder niet altijd bekend tegen de tijd dat de opzegtermijn verstreken is. Zodra de woning weer verhuurd is, zorgen wij ervoor dat de huurder contact met u opneemt. U kunt dan alsnog de overnames regelen. Wil de nieuwe huurder geen spullen van u overnemen dan krijgt u natuurlijk nog de tijd om alles te verwijderen.

Wil de nieuwe huurder wel spullen overnemen, dan kunt u dit vastleggen op het overnameformulier. Dit formulier ontvangt u tegelijk met de bevestiging van de huuropzegging. 

* Overnames

Let op: gezien de personele bezetting is de kans groot dat er aan het einde van de huurperiode nog geen nieuwe huurder bekend is. Hou hiermee rekening als u zaken ter overname wil aanbieden. Nette en technisch juiste overnames mag u ook na de einddatum aanbieden aan de nieuwe huurder. U krijgt echter maar 3 werkdagen om de zaken te verwijderen als de nieuwe huurder niets wil accepteren. Wilt u geen risico lopen dat u op een ongepast moment overnames moet verwijderen, haal dan alles eruit voor de einddatum.