Ik ben huurder

Huurtoeslag

Huurtoeslag

Soms is het mogelijk om van de Belastingdienst een bijdrage te krijgen in uw huur. De huurtoeslag. Of u huurtoeslag krijgt is afhankelijk van met name uw inkomen en uw huurprijs. De aanvraag, toekenning en uitbetaling handelt de Belastingdienst ook voor u af.

De huurverhoging per 1 juli en huurtoeslag

Krijgt u huurtoeslag?
Dan geven wij de nieuwe huur door aan de Belastingdienst. Let op: de Belastingdienst houdt pas rekening met deze aangepaste huur bij de definitieve afrekening die u volgend jaar ontvangt.

Is uw huur door onze huuraanpassing boven de grens voor huurtoeslag uitgekomen?  Maar kreeg u voor deze aanpassing al huurtoeslag voor dezelfde woning? Dan blijft u huurtoeslag krijgen. Dit noemt de Belastingdienst ‘verworven recht’.

Voor het deel van de huur dat boven de grens voor huurtoeslag uitkomt, krijgt u echter geen huurtoeslag.

Heeft u nog geen huurtoeslag maar denkt u hier wel recht op te hebben?

Kijk dan op de website van de belastingdienst over huurtoeslag. U vindt hier alle voorwaarden voor huurtoeslag. Ook kunt u een proefberekening maken om te kijken of u inderdaad huurtoeslag kunt krijgen. 

Kunt u het online niet vinden of regelen, dan kunt u de Belastingdienst ook gratis bellen op telefoonnummer (0800) 05 43.