Ik ben huurder

HuisHoppen

Toe aan een andere woning? Ga HuisHoppen!

Woont u in een woning die niet meer past bij uw situatie? Denkt u erover om in de toekomst kleiner (of groter), gelijkvloers te gaan wonen, maar weet u niet zo goed hoe? Met HuisHoppen maken we het mogelijk om door te stromen naar een andere woning. Speciaal voor trouwe huurders hebben we nu advertenties voor ‘doorstromen’ op Woning in Zicht waarbij niet de inschrijftermijn, maar het aantal jaren dat u aaneengesloten op hetzelfde adres woont telt. U maakt dus ook kans als u zich nog in moet schrijven.

Wat is HuisHoppen?

HuisHoppen is doorstromen op de woningmarkt. Het woord hebben we afgeleid van jobhoppen, wisselen van baan. Daar is het mee te vergelijken. Vroeger bleven mensen een leven lang bij één baas. Tegenwoordig is het normaal om van baan te veranderen als de kans op iets beters zich voordoet. Als het voor werk normaal is, waarom dan niet voor wonen, dachten wij. U hebt tenslotte niet uw hele leven lang dezelfde woonwensen. Iedereen een woning die past bij zijn of haar situatie, dat is waar we graag naartoe willen.  

HuisHoppen zoals Jannie

We nemen Jannie als voorbeeld.


Jannie_1969
In 1969 gaat ze op zichzelf wonen. Omdat ze alleen is, heeft ze aan haar tweekamerappartement genoeg. Ook als ze verliefd wordt op Henk past het nog prima.
Jannie_1971

Maar als er in 1971 een kind op komst is, verhuizen ze naar een gezinswoning.
Jannie_2021Nu, in 2021, is Jannie weer alleen. De kinderen zijn allang uit huis en hebben hun eigen gezin. Henk is helaas overleden. Het huis is veel te groot geworden voor Jannie en ze heeft moeite om de tuin bij te houden. Ze wil graag gelijkvloers wonen. Ze verhuist naar een appartement waar ze alles bij de hand heeft, ook een fysiotherapeut voor haar heup. In het huis waar ze 50 jaar lang gewoond heeft komt een jong gezin. Het appartement dat zij achterlaten is verhuurd aan een starter.  Voor wie is HuisHoppen?

HuisHoppen is er voor huurders die minimaal 5 jaar aaneengesloten op hetzelfde adres bij ons huren. Voldoet u daaraan, dan kunt u zich inschrijven bij Woning in Zicht. Na uw inschrijving ontvangt u van ons een mail of u kunt Huishoppen. Bent u al ingeschreven? Log dan in op uw persoonlijke pagina van Woning in Zicht. Klik op ‘persoonlijke gegevens’ en vul de vragen over uw huidige woonsituatie in. Wij controleren uw gegevens en als ze kloppen krijgt u van ons een bevestiging per mail dat u in aanmerking komt voor HuisHoppen. Vanaf die datum kunt u reageren op de speciale doorstroom-advertenties op woninginzicht.nl. Hoe langer de woonduur, hoe meer kans u maakt als u reageert op een doorstroomwoning.

HuisHoppen na je 55ste? 

We bieden maatwerk voor bewoners vanaf 55 jaar. Lijkt een kleinere woning u wel wat? Wilt u hulp bij het vinden van een kleinere woning en alles wat hierbij op u afkomt? Neem dan contact met ons op. We onderzoeken samen met u of er maatwerk mogelijk is. Op basis van uw woonwensen kijken we of we een passende woning voor u hebben binnen ons woningbezit. Ook kijken we naar de kosten van een verhuizing en of u misschien kans heeft op financiële hulp hierbij. Aan wie bieden we dit maatwerk? 

  • u bent 55+ en woont nu in een gezinswoning 

  • u heeft geen inwonende kinderen 

  • u wilt kleiner gaan wonen 

Bel gerust met onze woonadviseurs via telefoonnummer 013-5940594.