Ik wil huren

Project detail

Piusstaete

In oktober 2018 besloot TBV Wonen dat Piusstaete toe was aan vernieuwing: renovatie, sloop of een combinatie daarvan. Bij dergelijke ingrijpende maatregelen moeten bewoners verhuizen. Daarmee krijgen bewoners van Piusstaete voorrang als woningzoekende boven andere woningzoekenden in Tilburg. Bewoners krijgen 3,5 jaar de tijd een andere woning te vinden. De planning is dat Piusstaete voor 1 januari 2023 leeg is. Inmiddels zijn er al veel mensen verhuisd en worden de woningen tijdelijk verhuurd.

In oktober 2018 besloot TBV Wonen dat Piusstaete toe was aan vernieuwing: renovatie, sloop of een combinatie daarvan. Bij dergelijke ingrijpende maatregelen moeten bewoners verhuizen. Daarmee krijgen bewoners van Piusstaete voorrang als woningzoekende boven andere woningzoekenden in Tilburg. Bewoners krijgen 3,5 jaar de tijd een andere woning te vinden. De planning is dat Piusstaete voor 1 januari 2023 leeg is.
Inmiddels zijn er al veel mensen verhuisd en worden de woningen tijdelijk verhuurd. 

Ontwikkeling Koningsplein

De gemeente Tilburg onderzoekt de ontwikkeling van het Koningsplein in relatie tot het Stadskwartier. TBV Wonen wilde niet langer wachten en bewoners van Piusstaete zekerheid bieden. 

Een andere woning 

Extra aandacht is er voor de verhuizing van oudere bewoners en bewoners die door omstandigheden hulp nodig hebben. Medewerkers van TBV Wonen hebben bijna alle bewoners gesproken en de wensen te inventariseren. 

Plannen Piusstaete

Gemeente Tilburg heeft TBV Wonen gevraagd mee te denken over de toekomst van het Koningsplein. TBV Wonen heeft aangegeven daaraan te willen meewerken omdat Piusstaete inmiddels zo’n veertig jaar oud is en de toekomstplannen ervoor onderzocht moeten worden. Op dit moment is nog onbekend wat TBV Wonen doet met Piusstaete; renovatie, sloop of een combinatie daarvan. Ook mogelijke ontwikkelingsplannen voor het pand zijn nog onbekend. 

Pius....


Downloads

Piusstaete, Tilburg, Netherlands
  • 6057_Piusstaete_Piusstraat 9 tm 291_b
Meer foto's