Ik wil huren

Project detail

Koningsoord - volledig verhuurd

Energiezuinig wonen met alle voorzieningen binnen handbereik. TBV Wonen heeft 40 sociale huurwoningen gebouwd met een kale huurprijs van € 633,25 aan de Proosdij- en Refterstraat in de nieuwe woonwijk Koningsoord te Berkel-Enschot. De nieuwbouwwoningen zijn voorzien van zonnepanelen, warmte terugwin installatie en een warmtepomp. Goed voor het milieu én een lagere energierekening voor bewoners.

De nieuwbouw woningen Koningsoord zouden op 3 september geadverteerd worden op woninginzicht.nl. Door problemen met de levering van bouwmaterialen zijn de opleveringen in oktober en november 2021 onzeker. We adverteren pas als we zekerheid hebben. Dat kan in september, maar ook nog later zijn. We adviseren de woninginzicht.nl in de gaten te houden. 

oningsoord Berkel Enschot 40 won

Energiezuinig wonen met alle voorzieningen binnen handbereik. TBV Wonen bouwt momenteel 40 sociale huurwoningen met een kale huurprijs van € 633,25 aan de Proosdij- en Refterstraat in de nieuwe woonwijk Koningsoord te Berkel-Enschot. De nieuwbouwwoningen zijn voorzien van zonnepanelen, warmte terugwin installatie en een warmtepomp. Goed voor het milieu én een lagere energierekening voor bewoners.

Wonen in de nieuwe wijk Koningsoord

Koningsoord is een nieuwe wijk die gerealiseerd wordt in het sfeervolle hart van Berkel-Enschot. In deze wijk worden huur- en koopwoningen gerealiseerd. Berkel-Enschot heeft alles wat het leven aangenaam maakt: alle voorzieningen, vele (sport-)verenigingen en een echt dorpshart met kleine en grote winkels! Ook is er volop groen en zijn er rust- en recreatiemogelijkheden. De Rennevoirt basisschool ligt op loopafstand en uiteraard zijn er in Berkel-Enschot ook diverse kinderopvangcentra aanwezig. Kortom: een fijne plek voor gezinnen.

Kenmerken woning
De 40 sociale huurwoningen met een kale huurprijs van € 633,25, worden gebouwd in 6 blokken, waarvan 2 gelegen aan de Proosdij- en 4 gelegen aan de Refterstraat.

Op woninginzicht.nl plaatsen wij, zodra er meer duidelijkheid is over het moment van oplevering:

 • 1 advertentie voor de verhuur van 6 woningen aan (eenouder)gezinnen met 1 kind onder de 18 jaar. Het betreft de woningen Proosdijstraat 24 en Refterstraat 8, 24, 40, 50 en 54;
 • 1 advertentie voor de verhuur van 12 woningen aan (eenouder)gezinnen met - op het moment van reageren - minimaal 2 kinderen onder de 18 jaar. Het betreft de woningen Proosdijstraat 4, 6, 8, 14 en 26 en Refterstraat 4, 16, 18, 32, 44, 46 en 52 en
 • 1 advertentie voor de verhuur van 12 woningen aan (eenouder)gezinnen met minimaal 2 kinderen, ongeacht leeftijd van deze kinderen. Het betreft de woningen Proosdijstraat 2, 16 en 22 en Refterstraat 2, 12, 14, 22, 30, 34, 36, 38 en 48.

Er worden 30 woningen geadverteerd. De andere 10 woningen zijn gereserveerd voor bijzondere verhuur (urgentie, statushouders, contingenten etc.), doorstroming en de 5%-regeling, dit geheel volgens regelgeving en afspraken met de gemeente Tilburg en Woning in Zicht hierover. Mochten de 10 woningen niet allemaal verhuurd kunnen worden, dan voegen we deze toe aan (een van de) doelgroepen zoals benoemd.

Er zijn verschillende type woningen. De woningen hebben allemaal een gebruiksoppervlakte van ruim 103 tot 117 m2. De kandidaten die we selecteren ontvangen uiteraard plattegronden van de woningen.

Overige kenmerken woningen:

 • Aantal verdiepingen: 2.
 • Aantal slaapkamers: 3 (1e verdieping).
 • Vaste trap naar ruime zolder (2e verdieping).
 • Open keuken en woonkamer.
 • Voortuin en ruime achtertuin met eigen berging en poort.
 • De woningen aan de Refterstraat 18 t/m 44 en Proosdijstraat 4 t/m 16 hebben aansluitend aan de tuin een eigen parkeerplaats.
 • Zonnepanelen aanwezig.
 • Warmtelevering via warmtepomp.
 • WTW-unit (warmte terugwin installatie).
 • Vloerverwarming in gehele woning.
 • Erfafscheiding tuin door middel van hekwerk (zonder beplanting). Bij de hoekwoningen staat de tuin in open verbinding met de voorzijde van de woning.

Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen. U betaalt naast de kale huur servicekosten  van € 63,00 als gebruikersvergoeding voor de zonnepanelen op basis van 15 panelen per woning. De woningen Refterstraat 50 en 54 hebben 12 panelen en betalen hiervoor € 51,00. Ook het tuinfonds (€ 3,35), glasverzekering (€ 1,00), rioolfonds (€ 1,90) en administratiekosten (€ 0,31) zijn in de servicekosten opgenomen. 

Let op: De nieuwe huurder kan de woning geheel naar eigen smaak afwerken. Dat betekent wel dat u extra kosten kwijt bent aan vloer- en/of wandafwerking. Vanwege de vloerverwarming zijn bepaalde types vloerbekleding niet mogelijk. Hierdoor zijn de aanschafkosten hoger dan normaal. Ook het inrichten van de tuin brengt extra kosten met zich mee en de tuin mag niet in zijn geheel verhard worden. Het is verstandig hiermee rekening te houden, voordat u na publicatie reageert op deze nieuwbouwwoningen. Het aanbrengen van een kattenluikje is verboden.

meer informatieDownloads

Berkel Enschot, Netherlands
 • oningsoord Berkel Enschot 40 won
Meer foto's