Over TBV Wonen

Armoede

Armoede

Armoede is een probleem dat vele beperkingen oplevert, zowel op financieel vlak als in sociaal opzicht. Dit is niet eenvoudig op te lossen. Samenwerking met verschillende partijen is daarbij noodzakelijk.  

Advies en voorlichting woonlasten bij woningtoewijzing

TBV Wonen zorgt voor huisvesting voor mensen die daarbij een helpende hand kunnen gebruiken. We zoeken naar een passende woning (niet te duur, niet te goedkoop), zodat de klant maandelijks voldoende over kan houden voor de dagelijkse levensbehoeften. We vinden het belangrijk dat u een woning kiest met woonlasten die passend zijn bij uw inkomen. Deze maandlasten bestaan niet alleen uit de huur van uw woning, maar ook bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld energielasten. Daarom geven wij voorlichting en advies over de woonlasten die u kunt verwachten met een rekenvoorbeeld en de mogelijkheden tot inkomensondersteunende voorzieningen, zoals huurtoeslag.

Financiële problemen vroeg signaleren

Eén van de eerste signalen die TBV Wonen binnenkrijgt wanneer een huurder het financieel moeilijk heeft, is wanneer de huur niet of steeds later wordt betaald. Vroegtijdige signalering hiervan kan verdere problemen voorkomen. Onze incassomedewerkers proberen bij de eerste signalen met de klant in contact te komen en zoeken samen naar een oplossing. Wanneer sprake is van (dreigende) huurachterstand, verwijzen wij huurders door naar Bureau Schuldhulpverlening.