Over TBV Wonen

Bewonersblad

Bewonersbladen

Bomen sparen: digitaal bewonersblad

TBV Wonen wil graag bomen sparen. Dat willen we onder andere doen door de gedrukte oplage van ons bewonersblad omlaag te brengen. Blijft het papieren blad bij u ongelezen, dan horen we graag of u hieraan wilt meedoen. Vul onderstaande u keuze in en druk op de verzendknop. 
Maak een keuze

 • Bewonersblad zomer 2022

  TBV Wonen_bewonersblad_zomer_2022

  Pak dit zomernummer er rustig eens bij in deze vakantieperiode. Zo leest u in de tuin, op het balkon, aan het strand of waar dan ook een mooie verzameling aan artikelen. Bijvoorbeeld mooie voorbeelden van digitale manieren om als bewoners onderling in contact te blijven. Ook leggen we uit welk onderhoud nodig is voor een tuin en hoe we met duidelijke afspraken werken aan eerlijke woonkansen voor iedereen. En we brengen graag het duurzame cadeautje van de gemeente Tilburg voor alle corporatiehuurders onder de aandacht. Veel leesplezier en een fijne zomer gewenst!
 • Bewonersblad voorjaar 2022

  TBV Wonen_bewonersblad_voorjaar_2022_2022

  In dit voorjaarsnummer geven we aandacht aan duurzaamheid: wat doet TBV Wonen om huizen duurzamer te maken? De betaalbaarheid van wonen blijft ook een belangrijk onderwerp; ook daar vertellen we u graag meer over. En we nemen een kijkje in de Kruidenbuurt, waar het initiatief 'Bieslookweg Leeft' mensen samenbrengt. Veel leesplezier gewenst!
 • Bewonersblad winter 2021/2022

  TBV Wonen_bewonersblad_winter_2021_2022

  We sluiten 2021 af met een nieuw nummer van ons bewonersblad. Hierin leest u hoe in nieuwbouwcomplex Quilt de bewoners samen vormgeven aan een woongemeenschap. In deze tijd van hoge energieprijzen geven we u graag tips om energie te besparen. Ook vragen we uw aandacht voor brandveiligheid. En natuurlijk kijken we terug op het afgelopen jaar. Maar vooral laten we graag zien wat fijn wonen in de praktijk betekent voor onze bewoners. In de rubriek Thuis in… en in het artikel over HuisHoppen wordt maar weer eens duidelijk hoe belangrijk een fijn, passend thuis is. Veel leesplezier, fijne feestdagen en vooral een gelukkig en gezond 2022 gewenst!
 • Bewonersblad zomer 2021

  TBV Wonen_bewonersblad_zomer_2021

  Thumb_bewonersblad zomer 2021
  Het is zomer, dat ziet u ook terug in dit zonnige en groene nieuwe nummer van ons bewonersblad In de Buurt. U leest hoe bewoners in de wijk Kasteel extra blij zijn met de zon, nu zij zonnepanelen op hun dak hebben. Koningsvoorde is mooi opgefleurd en ook onze onderhoudsbussen zien er prachtig uit, mede dankzij creatieve bijdragen van onze lezers. En de leiding van ons bedrijf lag een dag in handen van twee scholieren, onze Bazen van Morgen. Dit en meer leest in dit bewonersblad. Veel leesplezier en een fijne zomer gewenst!
 • Bewonersblad voorjaar 2021

  TBV Wonen_bewonersblad_voorjaar_2021

  Thumb_Cover bewonersblad voorjaar 2021
  In dit voorjaarsnummer onder meer aandacht voor verschillende nieuwbouwprojecten, betaalbaarheid van wonen, hoe Dichtbij-teams bouwen aan een sterke buurt en HuisHoppen: een nieuwe aanpak om via doorstroming meer mensen aan een woning te helpen die past bij hun levensfase. Veel leesplezier en een zonnig voorjaar gewenst.
 • Bewonersblad winter 2020/2021

  TBV Wonen_bewonersblad_winter_2020_2021

  Cover bewonersblad winter 2020_2021_klein
  In dit eindejaarsnummer aandacht voor veiligheid. Hoe voorkomt u brand en hoe beperkt u de schade als het toch mis gaat? Maar ook tips voor veilige lucht in deze tijd van corona: hoe zorgt u met ventilatie voor gezonde lucht in uw woning? Verder leest u hoe Buurtbemiddeling helpt als het niet goed gaat tussen buren. En natuurlijk kijken we terug op het bijzondere jaar 2020. Ook niet onbelangrijk: we nodigen u uit om creatief aan de slag te gaan met pen/potlood en papier. Bekijk het snel in dit nieuwe winternummer. Fijne en veilige feestdagen gewenst en een gezond 2021!
 • Bewonersblad herfst 2020

  TBV Wonen_bewonersblad_herfst_2020

  Thumb bewonersblad TBV Wonen oktober 2020_10
  Het herfstnummer van ons bewonersblad laat zien hoe veel er in deze tijd nog gebeurt in stad en dorp als het gaat om wonen en samenleven. Zo leest u hoe mensen elkaar heel praktisch Helpende Handjes bieden, hoe een Kleine Eik een Grote Eik kan helpen en hoe een verzorgingstehuis voor ouderen ook jongeren onderdak kan bieden. We wensen u veel leesplezier en een gezond najaar toe!
 • Bewonersblad zomer 2020

  TBV_11864_bewonersblad_zomer_2020

  Thumbonline_bewonersblad_juni2020
  In deze zomeruitgave van ons bewonersblad natuurlijk aandacht voor de tijd waarin we leven. Wat betekenen de corona-maatregelen voor alles wat met wonen te maken heeft? We geven u een inkijkje in ons Ondernemingsplan 2020-2023 en we geven aandacht aan de aanpassing van de huurprijs. We wensen u veel leesplezier, een goede zomer en bovenal gezondheid toe!
 • Bewonersblad winter 2019/2020

  TBV Wonen_bewonersblad_winter_2019_2020

  Icon bewonersblad TBV Wonen winter 2019_2020_100px
  In dit eindejaarsnummer van ons bewonersblad In de Buurt natuurlijk een terugblik op het jaar 2019. Maar ook aandacht voor de actualiteit en wat er in het nieuwe jaar staat te gebeuren. Zo kijken we terug op de Dag van het Huren, zien we hoe bewoners in Udenhout hun gemeenschappelijke tuin verzorgen en blikken we vooruit op hoe we binnenkort omgaan met eigen veranderingen aan de woning. Veel leesplezier, fijne feestdagen en een gelukkig 2020 gewenst!
 • Bewonersblad najaar 2019

  TBV Wonen_bewonersblad_najaar 2019

  TBV_Wonen_bewonersblad_najaar_2019thumb100
  Het blad valt. Uit de bomen, maar ook op de deurmat of in de e-mailbox. In het laatste geval gaat het natuurlijk om ons bewonersblad In de Buurt. Deze editie is de eerste sinds onze fusie met Woonstichting ’t Heem afgelopen zomer. We verwelkomen dus onze nieuwe lezers! In het bijzonder is er aandacht voor de kleine kernen en ons team dat daar actief is. Ook leest u hoe een app kan helpen bij onderling contact en hoe onze partner ContourdeTwern zich inzet voor kinderen en jongeren. Veel leesplezier!
 • Bewonersblad voorjaar 2019

  TBV Wonen_bewonersblad_voorjaar_2019

  TBV Wonen_bewonersblad voorjaar 2019_thumb50
  Voorjaar: de tijd van een nieuw begin. Dat komt goed terug in het voorjaarsnummer van ons bewonersblad. De bewoners van Piusstaete maken zich op voor een nieuwe woonstart en worden daarbij goed begeleid. Samen met Woonstichting ’t Heem, waarmee we gaan fuseren, en onze beide HBO’s werken we aan nieuw huurbeleid. Ook geven we aandacht aan ons nieuwe incassobeleid. En we stellen u onze nieuwe directeur-bestuurder voor. En in dit buitenseizoen is er uiteraard ook aandacht voor de tuin. Met tips voor wat u zelf kunt doen, maar ook een mooi voorbeeld van hoe leuk tuinieren kan zijn! Geniet van het voorjaar en de zomer!
 • Bewonersblad winter 2018/2019

  TBV_Bewonersblad december 2018

  Thumbmail Bewonersblad december 2018_10pct
  We sluiten 2018 af met terugblikken op een bewogen jaar. We kijken vooruit naar het komende jaar. En natuurlijk kijken we naar zaken waar we op dit moment mee bezig zijn. In dit nummer gaat het op meerdere manieren over duurzaamheid. We spraken hierover met huurders op een participatiebijeenkomst. Onze energiecoach legt uit hoe hij hierbij kan helpen. En met renovaties zoals in Oerle dragen we ook bij aan verduurzaming. Ook leest u hoe we bezig zijn met onze eigen toekomst: door het opleiden van vakmensen en door een mogelijke fusie. Wij wensen u fijne feestdagen, een mooi 2019 en voor nu veel leesplezier!
 • Bewonersblad zomer 2018

  Bewonersblad zomer 2018

  In de buurt zomer 2018
  Hier is hij dan het nieuwe bewonersblad zomer 2018. Een beetje dikker dan u van ons gewend bent, want er is veel nieuws. Zo stelt Ton Streppel zich kort voor, nodigen wij u uit voor de dag van het Huren, stellen de wijkteams zich aan u voor, leest u over hoe buren huren en wie deze keer in het zonnetje is gezet. Graag nodigen wij u ook uit voor de participatiebijeenkomst duurzaamheid. Lees er snel over.
 • Bewonersblad winter 2018

  Bewonersblad winter 2018

  thmb winter 2018
  In deze editie: een hele actieve en betrokken bewoner op de Bachlaan. Wat een kanjer voor de wijk. En neemt u mee een kijkje aan de Ringbaan Zuid bij de monumentale hofjes? De hofjes van het oude Sint Jozefzorg worden op dit moment gerenoveerd en worden stoere appartementen voor starters. Ze krijgen niet voor niks de stoere naam Denim. Veel leesplezier!
 • Bewonersblad najaar 2017

  Bewonersblad najaar 2017

  bewonersblad najaar 2017 thmb2
  Het is volop herfst en het bewonersblad van dit najaar staat weer online. De bewoners van Thornerbeek in de Blaak laten hun woning zien in deze editie. Wat zijn ze trots op hun eigen woning. Ook lees je hoe dit bijzondere initiatief tot stand is gekomen.
 • Bewonersblad zomer 2017

  Bewonersblad juni 2017

  Bewonersblad juni 2017 thmb
  Deze editie van het bewonersblad staat helemaal in het teken van leefbaarheid. Onze communicatiecollega Marleen Wickering liep een dagje mee met huismeester Coen Wullems. En wat vindt u van de leefregels die helpen om prettig met elkaar te kunnen samenleven in de buurt?
 • Bewonersblad In de Buurt december 2016

  Bewonersblad In de buurt Winter 2016

  thumb bewonersblad
  De laatste editie van het bewonersblad dit jaar alweer! Een bijzonder jaar want het was de 100ste verjaardag van TBV Wonen. In dit jaar gaven we klusjes weg als kadootje. Ruim 50 klusjes zijn er in dit jubileumjaar gedaan. Lees meer in het bewonersblad.
 • Bewonersblad In de Buurt zomer 2016

  Bewonersblad In de Buurt zomer 2016

  coverbewonersbladthmb
  Het is volop zomer zo eind augustus en wij hebben weer een bewonersblad vol met leuke en nuttige artikelen dat kunt lezen op uw balkon of in uw tuin. Veel leesplezier!
 • Bewonersblad In de Buurt mei 2016

  bewonersblad voorjaar 2016

  thumbcover
  In deze tweede jubileumuitgave van In de Buurt in dit jaar leest u welke mooie klussen we al voor huurders hebben mogen doen als jubileumkado. Ook leest u het verhaal van uitvoerder Berny de Bruin die nu het langst werkzaam is bij TBV Wonen. En hij heeft al het een en ander meegemaakt..
 • Bewonersblad In de buurt januari 2016

  bewonersblad januari 2016

  cover januari 2016
  Een bijzondere editie, deze jubileumeditie. TBV Wonen viert namelijk haar 100-jaar bestaan. En doet dat graag samen met u. medewerkers van TBV Wonen gaan graag een klusje doen voor u. de eerste activiteit staat al gepland voor januari in Koningsvoorde. Veel leesplezier!