Over TBV Wonen

Actueel

Bouw Jozefpark bereikt hoogste punt

Deze maand bereikt de bouw van de eerste fase Jozefpark aan de Wethouderslaan het hoogste punt. TBV Wonen en De Wever ontwikkelden samen een nieuwbouwplan voor de verouderde zorglocatie in de wijk Fatima. Het nieuwe Jozefpark biedt de combinatie van wonen, zorg en diensten. Met de bouw van het moderne woonzorgcentrum en seniorenwoningen spelen de partijen in op de (woon)wensen van de steeds grotere groep senioren in Tilburg.

De vernieuwing van het oude Sint Jozefzorg startte in mei 2011 met de sloop van het verouderde verpleeghuis. In november 2011 startte de bouw van de eerste nieuwbouwcomplexen Satijnhof en Brokaat. Satijnhof heeft een wijkrestaurant en 8 kleinschalige woongroepen. De  nieuwbouw Brokaat bestaat uit 58 appartementen (zowel sociale huur als vrije sector huur), 54 overdekte parkeerplaatsen en een ontmoetingsruimte voor de wijk. De Architectenwerkgroep Tilburg maakte het ontwerp. Aannemer Heijmans is verantwoordelijk voor de bouw van Het Brokaat en Satijnhof.

Wijkgericht concept
Woonzorgcentrum Jozefzorg komt met de verbouwing naar woonlocatie Jozefpark midden in Fatima te liggen. Door het aanbod van zorg en servicediensten kunnen senioren zolang mogelijk zelfstandig in de buurt blijven wonen. Dit sluit aan bij de visie van TBV Wonen en De Wever.

Naar de volgende fasen
Na de eerste fase gaat TBV Wonen aan de slag met de verouderde hofjes aan de Ringbaan Zuid. TBV Wonen verbouwt de kleine en verouderde aanleunwoningen naar grote eengezinswoningen. Vanzelfsprekend met respect voor het verleden: het complex is immers niet voor niets Rijksmonument.
De laatste fase in het nieuwbouwproject is de sloop van het woonzorgcentrum aan de Kruisvaardersstraat en de bouw van een appartementencomplex.

//////////////////////////////////

Noot voor de redactie:
Woensdag 14 november vieren we voor de betrokken partijen het hoogste punt op de bouwlocatie (Wethouderslaan, begane grond Satijnhof). U bent hiervoor van harte uitgenodigd vanaf  15.00 uur. TBV Wonen, De Wever en Heijmans hijsen gezamenlijk de vlag om even bij deze mijlpaal stil te staan. Voor meer informatie over de bouw kunt u contact opnemen met projectleider Rob van der Westen, TBV Wonen (013) 594 05 82 of 06 22 93 45 12 of Lizette de Laat, directeur De Wever, (013) 583 10 00.

 

« Terug naar overzicht