Over TBV Wonen

Actueel

JINC Bliksemstage bij TBV Wonen

Bij TBV Wonen vinden we dat ieder kind en iedere jongere kansen op een mooie toekomst en een goede start op de arbeidsmarkt verdient. Daarom ontvingen we op woensdag 19 februari zes enthousiaste kinderen uit groep 8 van basisschool De Alm voor een JINC Bliksemstage. Natuurlijk was er uitleg over het werk en de beroepen bij TBV Wonen, maar er was vooral ook ruimte om zélf aan de slag te gaan.

JINC_20200219_compilatie

Wat de groep-achters zelf willen worden? Iets met dieren, verpleegster, automonteur. Niemand van hen droomde ervan om bij een woningcorporatie te gaan werken. Dat snappen we ook wel, want dan moet je eerst weten wat een corporatie nu eigenlijk doet. Dat was dus onze uitdaging voor deze ochtend.

Na ontvangst in onze werkplaats volgde een korte uitleg over TBV Wonen en het werk dat onze collega’s op de verschillende afdelingen zoal doen. En als je dan tóch in de werkplaats bent, kun je maar beter meteen de handen uit de mouwen steken. Dus had uitvoerder Berny een mooie activiteit bedacht. Vakmannen Bart en Wil gingen met de stagiairs aan de slag om –hoe toepasselijk!- een huis te maken. Voor vogels wel te verstaan. Daarbij kwam heel wat talent naar voren, de zes klusten er fanatiek op los!

Na een korte pauze, waarin de kinderen de nodige vragen stelden, was het tijd om de wijk in te gaan. Wijkbeheerder Coen legde uit dat we er ook aan werken om mensen op een fijne manier samen in de wijk te laten wonen. Dat alles schoon, heel en veilig is. In de hal van een flatgebouw deden de kinderen een rollenspel, waarbij de meesten bewoners speelden en één de onbekende insluiper. De ‘bewoners’ spraken de ‘onbekende’ in hun gebouw aan, waarna deze tóch het gebouw in ging. De bewoners meldden de insluiping bij de wijkbeheerder. Gelukkig had Coen beveiligingscamera’s hangen, en stond de insluiper op beeld. Fijn, zulke attente bewoners!

Eén van de vragen die de kinderen uiteindelijk toch wel beantwoord wilden hebben: waarom heb je voor dit werk gekozen? Dat was voor Bart eenvoudig te beantwoorden. Omdat het zo leuk is! Iedere dag is weer anders en de samenwerking met de vele collega’s maakt het heel gezellig. Daar hebben de kinderen vandaag in ieder geval iéts van kunnen zien.

Beste stagiairs, bedankt voor jullie interesse, enthousiasme en hulp! We vonden het leuk dat jullie er waren. Wie weet zien we jullie in de toekomst wel eens terug als onze nieuwe collega!

De Bliksemstages zijn een initiatief van JINC. Hun missie: “Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind kansen krijgt.”

Lees hier meer over JINC, over de Bliksemstage en over andere projecten:
https://www.JINC.nl/ons-werk/projecten/bliksemstage/

« Terug naar overzicht