Over TBV Wonen

Actueel

Nieuwbouw High Lane

TBV Wonen en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. werken hard aan nieuwbouw van High Lane. 152 Nieuwe sociale huurwoningen in een prachtig nieuw wooncomplex langs het spoor. Tot nu was het plan bekend onder de werknaam Talent Square II.
High Lane kijkt uit op het Spoorpark. Ze refereert aan het gelijknamige park in New York.

High Lane in NYC

High Lane New York
De naam High Lane is geïnspireerd op het gelijknamige park in New York. Op het traject van de West Side Line, een in ongebruik geraakte goederenspoorlijn in Manhattan, ligt het langgerekte park op een verhoogde spoortracé.

Met het beoogde nieuwe wooncomplex tegenover het Spoorpark naast de verhoogde spoorrails, bestaande uit een woontoren langs het spoor en een laagbouw op de hoek van de Hart van Brabantlaan en de Sint Ceciliastraat met een beschutte binnentuin, krijgt Tilburg haar eigen High Lane.  

Talentsquare2

152 sociale huurwoningen
De vraag naar woningen is enorm. High Lane past in de ambitie van de gemeente en van TBV Wonen om de druk op de woningmarkt te verlichten.

Vorig jaar al besloot de gemeente Tilburg subsidie in te zetten in het kader van de Taskforce Betaalbaar Wonen. Vrijdag 17 december ondertekenden Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en TBV Wonen de overeenkomst voor de nieuwbouw. Hiermee wordt een stap in de goede richting gezet.


« Terug naar overzicht