Over TBV Wonen

Actueel

Hoogste punt Quilt

Op 1 juni vierden we het hoogste punt van Quilt vanaf het dak. Wethouder Oscar Dusschooten, directeuren Rutger Ballhaus van Heijmans en Paul Kouijzer van TBV Wonen markeerden op een zonovergoten dag samen het hoogste punt van Quilt met de skyline van Tilburg in de achtergrond.

Quilt, hoogste punt

Oscar Dusschooten: ‘Quilt staat op een vooraanstaande plek in de wijk. Helemaal passend in de inclusieve, vitale en duurzame stad.’ Rutger Ballhaus vult aan: ‘TBV Wonen zoekt gangmakers! Onze gangmakers, de bouwvakkers hebben de vaart erin.’ Bij TBV Wonen staat samenwerking centraal: ‘met bewoners jong en oud, De Wever,  Prins Heerlijk en ContourdeTwern samenwerken en organiseren voor prettig wonen’ vult Paul Kouijzer aan.

Eerste bewoners
Inmiddels hebben de eerste bewoners zich aangemeld voor een woning in Quilt en is de toewijzing op volle kracht. Dat betekent dat de eerste bewoners einde van dit jaar kunnen verhuizen.

Gangmakers
Voor een hechte community als Quilt, zoekt TBV Wonen naar gangmakers. Dat zijn bewoners die graag iets doen voor de medebewoners in Quilt en in de buurt.
Speciaal voor deze groep houden we 5 appartementen vrij. En daarbij maakt inschrijfduur niet uit.
Daar staat natuurlijk wel iets tegenover. Gedurende 10 uur per maand organiseren deze gangmakers allerlei leuke of zinvolle dingen voor en met de buren in Quilt en in Jozefpark. Bingo, crossfit met je buren, of wat anders. Om in aanmerking te komen om gangmaker te worden moet je een test doen en je aanmelden.

Achtergrond
Het nieuwbouwplan maakt de herontwikkeling van zorglocatie St. Jozefzorg compleet. Samen met zorginstelling De Wever, de gemeente Tilburg en DAT Architecten werkte TBV Wonen in 2008 een tijdloze gebiedsontwikkeling uit. De herontwikkeling vindt plaats in drie fasen. Als eerste verrezen Brokaat en Satijnhof. De tweede fase in 2017 zag met Denim de restoratie van het Rijksmonument. Dit project bestaat uit 82 appartementen voor een mix aan bewoners.

Samen leven
Door een mix van verschillende doelgroepen, streven we naar betrokkenheid, ontmoeting en participatie. In Jozefpark wonen mensen met verschillende leeftijden met een gezamenlijk idee over wonen. Gemeenschapsvorming en omzien naar elkaar, iets voor elkaar kunnen betekenen, ieder vanuit zijn eigen talent. Zo bouwen we aan betrokken wonen: Samen, jong & oud!

 

 

« Terug naar overzicht