Over TBV Wonen

Actueel

Bewonersbijeenkomst Torentjeshoef

Op maandag 30 mei organiseerden we twee bijeenkomsten voor de bewoners van Torentjeshoef. We spraken over de nieuwbouw bij de herontwikkeling van Eikenbosch en de verhuizing, die gepland staat voor 2025.
Vorige week tekenden we de overeenkomst met de gemeente Tilburg, Heijmans en ’t Heem, waarmee we een stap dichterbij zijn bij de nieuwbouw.

Voorlopig ontwerp

Bewoners hadden scherpe vragen over stijgende woonlasten, grootte van de appartementen en de verhuizing zelf. De komende periode vormen we een klankbordgroep en ontwikkelen we een sociaal plan. Ook begeleiden we bewoners persoonlijk de komende periode, zodat de verhuizing zo goed mogelijk verloopt. De verwachting is dat we 2023/2024 kunnen starten met de bouw.

Herontwikkeling Eikenbosch

Het plan omvat de herontwikkeling van het voormalige winkelcentrum Eikenbosch en de bestaande locatie van zorgcentrum Torentjeshoef. Op de plek, waar voorheen de Albert Heijn stond en nu Torentjeshoef nog staat, bouwt Heijmans 40 koopwoningen en 18 sociale huurwoningen. Het kindcentrum bestaat straks uit een nieuw schoolgebouw voor basisschool Rennevoirt met een gymzaal, en er is in het gebouw ook plek voor buitenschoolse opvang en kinderopvang 0-4 jaar. De nieuwbouw van zorgcentrum Torentjeshoef krijgt 44 zorgappartementen en 66 aanleunwoningen. 

« Terug naar overzicht