Over TBV Wonen

Archief

Van Grote Eik naar tiny houses

Rustplek voor bewoners om de hoek tijdens groot onderhoud

In opdracht van TBV Wonen voert aannemer KnaapenGroep groot onderhoud uit aan de 96 appartementen in de Grote Eik. De start stond voor de zomervakantie gepland, maar het coronavirus gooide roet in het eten. In De Grote Eik wonen gemiddeld oudere bewoners die volgens het RIVM in de risicodoelgroep vallen. TBV Wonen en KnaapenGroep pasten de werkwijze aan, zodat onderhoud zonder contact met bewoners uitgevoerd kan worden.

GroteEik-overzicht

Tiny houses
Sommige bewoners verblijven vanwege persoonlijke omstandigheden in een logeerwoning in De Grote Eik. Voor de overige bewoners plaatste TBV Wonen 16 zogenaamde tiny houses (wooncontainers) op de parkeerplaats van De Grote Eik. Dit terrein werd omgedoopt tot “De Kleine Eik”. Bewoners krijgen de sleutel van een volledig ingericht tiny house en kunnen daar tijdens werktijden verblijven. Na elke werkdag kunnen bewoners gewoon naar huis.

Inrichting tiny houses
De tiny houses zijn volledig ingericht met o.a. een bank, tafel, tv en wifi. Ook is er een toilet en douche aanwezig. Bewoners kunnen gemakkelijk naar buiten om boodschappen te doen of eventueel zorg ontvangen.

GroteEik-tinyhousevoor

Werkzaamheden gestart 
Op maandag 24 augustus luisterden bewoners vanaf hun balkon naar de korte toespraken van directeuren Paul Kouijzer (TBV Wonen) en Bart Knaapen (KnaapenGroep) 

Paul Kouijzer: “We zijn erg onder de indruk hoe bewoners omgaan met de hectiek en veranderingen”. Bart Knaapen: “Dat zijn we zeker! Nog even volhouden en dan kunnen bewoners genieten van een opgeknapte woning.” Ook vielen sommige bewoners in de prijzen bij de bingo.   

Onderhoud aan De Grote Eik 
TBV Wonen maakt De Grote Eik energiezuiniger en aardgasloos gericht op een duurzamere wereld. De opgeknapte woning biedt bewoners meer comfort en is veiliger door de elektrische kookplaat. De belangrijkste aanpassingen in de woningen zijn nieuw leidingwerk voor de riolering en verwarming, het verbeteren van kozijnen, ramen en deuren en het vervangen van de toilet- en doucheruimte. Ook worden gevels geïsoleerd en schilderwerk verricht. 

Eind 2020 is de De Grote Eik af en is de flat klaar voor de toekomst.

« Terug naar overzicht