Over TBV Wonen

Archief

Viering hoogste punt aan de Tobias Asserlaan

Aan de Tobias Asserlaan in Tilburg verrijzen twee appartementencomplexen Bernard en Vincent met totaal 62 nieuwe woningen.
De woningen die TBV Wonen en Bouwcombinatie Remmers – Coolen realiseren, bereikten in juni het hoogste punt.  Dat werd – coronaproof – gevierd op dinsdag 29 september. Tijdens dit kleine feestje onthulden de bewoners een doek met ‘buren voor buren’ wat de saamhorigheid benadrukt.

Wethouder Oscar Dusschooten en directeur Paul Kouijzer van TBV Wonen spraken hun bewondering uit voor de bewoners, de bouwers en het resultaat van de nieuwbouw.
Onthullingdoek

Bewoners
De toekomstige bewoners zijn vanaf het begin betrokken bij de nieuwbouw. Zij kregen een grote rol bij de ontwikkeling. Hun ideeën zijn zoveel mogelijk meegenomen in het ontwerp. Samen met de architect hebben zij de plattegrond uitgewerkt en een keuze voor metselwerk gemaakt. Door participatie in de ontwikkeling en deelname aan verschillende werkgroepen, kennen bewoners elkaar al.

Nieuwe energiezuinige woningen
De appartementencomplexen vormen samen met complex Tobias uit 2017 de herontwikkeling aan de Tobias Asserlaan. Drie blokken uit 1965 zijn gesloopt voor 90 nieuwe energiezuinige woningen.

Oplevering
Ondanks de veiligheidsmaatregelen rondom corona, ligt de bouw op planning. Begin 2021 worden Bernard en Vincent opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Feestjevanboven

https://bit.ly/30jrXZC
« Terug naar overzicht