Over TBV Wonen

Archief

Oplevering Den Bogerd

Op dinsdag 6 juli vond het opleveringsfeest plaats van de 42 huurwoningen in Den Bogerd, Udenhout. De straten zijn nog niet aangelegd en daarom maakten de bewoners met de benen in de klei kennis met elkaar onder het genot van een frietje en een snack.

Duurzaam

TBV Wonen bouwt woningen nu en voor de toekomst. Deze nieuwe woningen en de wijk is geheel gasloos. Bovendien zijn er zonnepanelen op het dak gemonteerd, zodat de energielasten laag blijven.
Frank Metsemakers manager vastgoedservice bij TBV Wonen: ‘42 gezinnen met kinderen die kunnen bouwen aan een toekomst in Udenhout’.

TBV-Oplevering Koewei-HEY_0464

“Udenhout is een dorp waar mensen voor elkaar zorgen. Daarom is het zo mooi dat in Den Bogerd steeds meer woningen worden gebouwd voor allerlei soorten mensen van verschillende leeftijden, met verschillende inkomens en verschillende woonwensen. Zo wordt Den Bogerd nog meer een wijk waar plaats is voor alle Udenhouters”, aldus wethouder Rolph Dols.

Ligging en omgeving
Den Bogerd is een wijk waarin huur- en koopwoningen worden gecombineerd. Ondanks de ligging aan de rand van de dorpskern en nabijheid van natuur, liggen voorzieningen binnen bereik. Ook liggen er scholen in de buurt van deze rustige buurt, wat Den Bogerd met recht een fijne plek maakt voor gezinnen met jonge kinderen.

Kenmerken
De 42 woningen werden gebouwd in 6 blokken van 7 woningen. Daardoor zijn er 12 hoekwoningen en 30 tussenwoningen. De indeling van alle woningen is gelijk. Alle woningen hebben een oppervlakte van ruim 106 m2.

  • Aantal verdiepingen: 2
  • Aantal slaapkamers: 3 slaapkamers met zolder
  • Parkeergelegenheid voor de deur
  • Voorzien van berging
  • Voorzien van zonnepanelen

TBV-Oplevering Koewei-HEY_0464

Het plan Den Bogerd is een ontwikkeling van GEM Den Bogerd, een samenwerking tussen Gemeente Tilburg, Van der Weegen Bouwontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling. De 42 huurwoningen aan de Lange Wei en Koewei zijn gebouwd door Bouwbedrijf Van Grunsven.
DenBogerd_indetuin

« Terug naar overzicht