Project detail

High Lane

TBV Wonen en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. werken hard aan nieuwbouw van High Lane. 152 Nieuwe sociale huurwoningen in een prachtig nieuw wooncomplex langs het spoor. High Lane kijkt uit op het Spoorpark. Ze refereert aan het gelijknamige park in New York. De appartementen zijn met name geschikt voor jongeren, starters en doorstromers (huishoppers).

 

High Lane in NYC

Talentsquare2


De woontoren langs het spoor krijgt met zijn zeventig meter hoogte en 22 verdiepingen namelijk een prominente plek in de Tilburgse skyline. Daarnaast komen langs de Hart van Brabantlaan en langs de Sint Ceciliastraat twee gebouwen te staan met zes woonlagen. Tussen die twee gebouwen en de woontoren komt een afgesloten, groene ‘schaduwtuin’ voor de bewoners.

De ontwikkeling van High Lane is een samenwerking van gemeente Tilburg, ontwikkelaar VolkerWessels/Van de Ven B.V. en TBV Wonen. De gemeente heeft besloten om vanuit de Taskforce ‘betaalbaar wonen’ een financiële bijdrage te doen aan de realisatie van het project. De bouw is inmiddels in volle gang. 

In totaal komen er in High Lane 152 sociale huurwoningen. De woonoppervlakten van de appartementen variëren van 50, 65 tot 75 m2. De details over huurprijzen en woonoppervlakte volgen later.
Op alle woningen is huurtoeslag mogelijk. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag is het verzamelinkomen, huishoudsamenstelling, leeftijd en vermogen bepalend. 

Woonbegeleiding
Hoewel er dus vooral gemikt wordt op jongeren, starters en doorstromers (huishoppers), willen we ook een deel van de woningen reserveren voor bijzondere, maar zelfredzame doelgroepen. Daarbij wordt gedacht aan mensen die zelfstandig kunnen wonen, maar nog wel wat begeleiding nodig hebben, zoals jongvolwassenen die doorstromen uit een vorm van woonbegeleiding. 

Inschrijving verloopt via WoninginZicht
Mocht u interesse hebben in een van deze nieuwbouw appartementen, is het raadzaam om u alvast in te schrijven op de website van WoninginZicht. Ook op deze website kunt u informatie vinden over nieuwbouw projecten in ontwikkeling.

 

 Downloads

Talent Square, Tilburg,
  • HighLanekruising
  • Talentsquare2
  • TBVWonen-Talent Square II-05
  • SituatieTalentsquare
  • schets
Meer foto's