Project detail

Quilt, alles verhuurd

De laatste fase van de herontwikkeling van Jozefpark in Tilburg is van start gegaan met de naam Quilt.

Gefaseerde herontwikkeling Jozefzorg
In 2008 vormden gemeente Tilburg, zorginstelling De Wever, DAT Architecten en TBV Wonen gezamenlijk een plan voor herontwikkeling van zorglocatie St. Jozef. Nadat in 2013 de complexen Brokaat en Satijnhof (fase 1) en in 2017 Denim (fase 2) werden opgeleverd, volgt nu de laatste stap in het plan. Quilt bestaat uit 82 appartementen voor sociale huur, bestemd voor diverse doelgroepen.

Verbondenheid
De keuze voor Quilt (spreek uit 'kwilt') voor een textielsoort lag na Brokaat, Satijn(hof) en Denim in de lijn der verwachting. Maar het is geen willekeurig gekozen textielsoort. De naam symboliseert verbondenheid in diversiteit. Zoals verschillende stukken stof samen het geheel van een quilt vormen, zijn ook de bewoners in al hun diversiteit een leefgemeenschap. Die onderlinge verbondenheid, het prettig samenwonen in complex en buurt, zijn voor TBV Wonen minstens zo belangrijk voor een fijn thuis, als het gebouw zelf.

Kunstwerk
Het project Quilt staat voor verbondenheid. Dat heeft betrekking op de toekomstige bewoners, maar ook op de totstandkoming van het project dankzij de samenwerking tussen gemeente Tilburg, zorginstelling De Wever, DAT Architecten, bouwbedrijf Heijmans en TBV Wonen. Om deze beide invalshoeken te symboliseren, namen de aanwezigen bij deze bijeenkomst stukjes stof mee. Kunstenaar Niels van Boxtel maakt van deze stof een kunstwerk, dat te zijner tijd wordt aangeboden aan de bewoners van het complex.

Kenmerken project:

  • Ideaal voor 55+ en 75+ - Oplevering, najaar 2021
  • Oppervlakte: ca. 55m t/m ca. 75m2 - Aantal slaapkamers: 1 en 2 slaapkamers
  • De huurprijs zit onder de (€ 737, prijspeil 2020)
  • Voorzien van berging
  • Energie via stadsverwarming 

De woningen in Quilt zijn verhuurd. 
Downloads