Over TBV Wonen

Financial controller

Hou je van complexe financieel-economische zaken? Heb je een sterke vaktechnische analyse bij strategische besluitvorming? Pak je graag regie in financieel-economische processen? Ben jij goed met cijfers én gericht op de relatie? Dan ben jij onze nieuwe

Financial controller

Je werkt bij het team Financiën en Administratie (FEA). Het team bestaat uit zes andere collega’s die de diverse sub-administraties en treasury uitvoeren. De Manager Bedrijfsvoering geeft hiërarchisch leiding. Het is een leuk team waar ieder zijn eigen rol heeft en tegelijk goed samenwerkt. Je wordt gevoed vanuit een solide basis administratie van je collega’s. Daarnaast heeft TBV Wonen een Bestuurscontroller met wie je samenwerkt.

financial controller

 De belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert het MT en directie over strategische besluitvorming en financieel-economisch beleid op basis van analyse en prognose. Vervolgens zorg je er voor dat het vastgestelde beleid is geïmplementeerd in de werkprocessen en systemen. Vanzelfsprekend neem je hier de betrokken collega’s in mee.
 • Je treedt intern op als supervisor bij financieel-economische processen als de bedrijfsbegroting, jaarrekening, dvi, dpi en taxatie proces, zodat TBV Wonen financieel in control blijft. Je stuurt functioneel alle betrokken collega’s aan en adviseert het MT met behulp van doorrekeningen. Resultaat is het tijdig indienen van (goedgekeurde) rapportages aan externe toezichthouders.
 • Je treedt op als gesprekspartner voor de Autoriteit Woningcorporaties, de accountant en extern fiscalist met oog voor de belangen van TBV Wonen.
 • Je rapporteert aan de manager Bedrijfsvoering.

Wie zoeken we?

 • Een energieke collega, niet alleen gedreven door cijfers en analyse, maar ook gericht is op samenwerking. Daarbij ben je in staat om het denken in het afdelingsbelang te ontstijgen.
 • Verder heb je feeling voor het (maatschappelijke) speelveld waarin wij ons bevinden. Dat houdt in dat je inspeelt op de behoeften van onze interne- en externe belanghebbenden en voeling houdt met de ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie.
 • Processen als de jaarrekening en begroting, kennen strakke deadlines en wettelijke richtlijnen. Door je vermogen om samen te werken; zorgvuldigheid en strakke planning, lukt het je om de gewenste resultaten te boeken.
 • Je bent (minimaal) HBO opgeleid in een financieel bedrijfseconomische richting en hebt meerdere jaren relevante werkervaring zodat je weet ‘hoe de hazen lopen’. Termen als dvi, dpi, marktwaarde, DAEB/niet DAEB zijn voor jou gesneden koek.
 • Door je kennis en je houding, straal je een natuurlijk gezag uit dat vanzelfsprekend wordt geaccepteerd.
 • Kennis van Dynamics Empire, ons primaire systeem, is een pré.

Waarom kiezen voor TBV Wonen?

Wij zijn met ruim 100 collega’s een woningcorporatie in Tilburg en omstreken met ruim 9.000 verhuureenheden die zich dagelijks sterk maakt om onze bewoners een fijn thuis te bieden in wijk en dorp. Dat doen we samen met onze klanten, alle collega’s en onze partners in de stad. Dat we het goed doen, bewijst onze hoge klanttevredenheid. En dat maakt ons werk zo mooi. Omdat we geloven in onze medewerkers, krijgen ze alle ruimte voor initiatieven, investeren we in persoonlijke ontwikkeling en is er oog voor persoonlijke aandacht. TBV Wonen is een hands-on organisatie waar iedereen elkaar kent. Dat geeft korte communicatielijnen.

 Wij bieden:

 • Een uiterst zelfstandige functie waarin je eigenaar bent van je persoonlijke doelen. Tegelijk is er voldoende ruimte voor overleg en feedback.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, mede ondersteunt door een persoonlijk loopbaanbudget dat je opbouwt tot maximaal €4.500.
 • Thuis werken is heel normaal. Daarom wordt dit ondersteunt met maximaal €1.800 om je thuiswerkplek ergonomisch in te richten en een thuiswerkvergoeding.
 • Het is een fulltime functie. Dat is 36 uur per week. Een dienstverband voor minder uren (parttime) is bespreekbaar.
 • Het salaris ligt tussen € 3.763 en € 6.205, afhankelijk van het kennis-en ervaringsniveau en in overeenstemming met  de CAO Woondiensten.
 • Het dienstverband start voor de duur van één jaar met uitzicht op vast dienstverband.
 • Een toplocatie tegenover het NS centraal station en dichtbij het gezellige stadscentrum.

Interesse?

Meer informatie over deze functie wordt graag verstrekt door manager Bedrijfsvoering Lars Cleijne, telefoon 013 5940550. Als je meer informatie wilt over de organisatie, bel dan Martin Vlasblom, P&O adviseur, 013 5940572.

Je reactie kun je sturen naar: solliciteren@tbvwonen.nl. Wij streven er naar om deze procedure uiterlijk per 1 oktober (aanstelling per 1 november) af te ronden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.