Over TBV Wonen

Leefbaarheidsconsulent

Heb je passie voor het in kaart brengen van meervoudige sociale problematieken in onze wijken? Krijg je er energie van om daadkrachtig en met juridische kennis complexe dossiers op te lossen? Ben jij degene die de verbinder is tussen allerlei partijen voor het verbeteren van de leefbaarheid? Maak je graag deel uit van een goed functionerend gebiedsteam? Dan ben jij misschien onze nieuwe

LEEFBAARHEIDSCONSULENT

De functie is ontstaan doordat onze collega na een vruchtbaar en leerzaam dienstverband een nieuwe uitdaging heeft aangenomen. Zo kan het gaan. Wil je ook onderdeel worden van onze dynamische organisatie? Lees dan verder.

Deel jij de drive van TBV Wonen?

Wij zijn TBV Wonen. Een woningcorporatie in Tilburg en omstreken met circa 8.000 huurwoningen die zich dagelijks sterk maakt om onze bewoners een fijn thuis te bieden in wijk en dorp. Dat doen we samen met onze ruim 100 collega’s, tal van partners, maar vooral ook met de bewoners zélf. Om dat fijne thuis te kunnen bieden, maken we ons hard voor de leefbaarheid in onze wijken. Daar draag jij als leefbaarheidsconsulent een belangrijke steen aan bij. Wil jij die toegevoegde waarde zijn voor klanten en TBV Wonen?

Hoe ziet je werkomgeving er uit?

Binnen de afdeling Woonservice zijn er vier gebiedsteams verspreid over Tilburg en omgeving. De gebiedsteams zijn zelforganiserend en helpen de klant met al hun vragen op het gebied van woningmutatie en leefbaarheid. Verder werk je nauw samen met een groot aantal collega’s van andere teams en je stedelijk netwerk.  Jij bent samen met de complexbeheerder en de wijkbeheerder verantwoordelijk voor het sociaal beheer. Natuurlijk heeft ieder zijn eigen rol, maar samenwerken is een vanzelfsprekendheid.

Wat vragen we van jou?

 • Je verdiept je grondig in de meervoudige sociale problematieken via dossieronderzoek, huisbezoeken en informatie uit je netwerk. Vervolgens creëer je draagvlak voor je oplossingen door anderen bij het traject te betrekken. In de uitvoering werk je gericht en daadkrachtig naar een eindresultaat.
 • In je communicatiestijl, pas je je aan op de ander. Tegelijk hou je het doel voor ogen en weet je een boodschap over te brengen. Zo nodig kun je korte gesprekken in het Engels voeren.
 • Je onderhoudt een effectief stedelijk netwerk en levert een inhoudelijke bijdrage aan wijkplannen en het realiseren van beleidsafspraken.
 • In jouw werkgebied behoudt je het overzicht op het sociaal beheer en stel je je op als een echte teamplayer.
 • Je weet hoe je een dossier opbouwt dat voldoet aan de juridische eisen.
 • Je vindt makkelijk je weg binnen verschillende automatiseringssystemen. MS office heeft geen geheimen voor je. Ervaring met onze bronsystemen zoals Dynamics Empire en DISKIS is een grote pré.
 • Je hebt een HBO opleidingsniveau en relevante werkervaring.

Wij bieden:

 • Een leuke baan als leefbaarheidsconsulent voor 32-36 uur per week.
 • Je komt in een leuk team met betrokken en enthousiaste collega’s
 • Een organisatie met veel ruimte voor eigen initiatieven en zelfstandigheid
 • Toplocatie tegenover het station en dichtbij het gezellige stadscentrum van Tilburg.
 • Werken bij een woningcorporatie betekent dat geen enkele dag saai is.
 • Opleidingsbudget om je te kunnen blijven ontwikkelen.
 • Schaal I van de CAO Woondiensten. Verder hebben we enkele leuke secundaire arbeidsvoorwaarden. Het dienstverband start voor de duur van één jaar.

Interesse?

Wil je meer informatie? Bel dan Martin Vlasblom op 013 5940572. Je reactie stuur je uiterlijk 9 juni naar solliciteren@tbvwonen.nl.

De kennismakingsronde vindt plaats op 17 juni. De vervolggesprekken vinden plaats op 23 juni.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.