Over TBV Wonen

Manager Omgeving en Sturing

Wij zijn TBV Wonen. Een woningcorporatie in Tilburg en omstreken die zich dagelijks sterk maakt om onze bewoners een fijn thuis te bieden in wijk en dorp. Dat doen we samen met onze ruim 100 collega’s, tal van partners, maar vooral ook met de bewoners zélf op een creatieve en verbindende manier. Wij investeren in de kwaliteit en betaalbaarheid van woningen en werken met partners samen aan het leveren van maatschappelijke prestaties. We geven aandacht en service met oog voor wat onze bewoners nodig hebben. Een eigen thuis, waar je goed woont, nu en in de toekomst. Wil jij daar samen met ons managementteam de verantwoordelijkheid voor dragen als

Manager Omgeving en Sturing

Je bent onderdeel van het managementteam dat naast jou bestaat uit de managers van de afdelingen Woonservice, Bedrijfsvoering, Vastgoedservice een bestuurscontroller en de directeur-bestuurder. Als collega manager ben je bezig met groei vanuit de context van het evenwicht tussen omgeving, de organisatie en haar doelstelling, soms heb je ook de rol van de opbouwende collega die de aanvullende, scherpe of onverwachte tegenvraag stelt. Als manager van het team sta je voor coachend leiderschap. Dat wil zeggen, begeleiden in plaats van leiding geven en sparren in plaats van sturen. Het team Omgeving en Sturing (O&S) bestaat uit inhoudelijke professionals met een groot zelforganiserend vermogen.

De voornaamste resultaatgebieden

 • In MT-verband bijdragen aan strategie en ontwikkeling van de organisatie;
 • Actualiteit en innovatie van de portefeuillestrategie en toegewezen beleidsterreinen waaronder ook vastgoedsturing en het thema wonen en zorg;
 • Vanuit maatschappelijke en sociale opgave behouden van centraal overzicht van beleidsmatige ontwikkelingen;
 • De organisatie van het accountmanagement van betrokken zorgpartijen;
 • Bijdragen aan een excellent imago van TBV Wonen in de regio;
 • Opbouw en beheer van een netwerk van relevante partijen, samen met het team.

Wat verwachten we van een manager O&S bij TBV Wonen?

Als manager

Het team bestaat uit zelfstandige professionals waarbij een coachende vorm van leiderschap hoort. Processturing en procesvernieuwing zijn thema’s die goed bij onze ontwikkelende organisatie passen.

Voor de organisatie is het zeker ook van belang het overzicht te hebben van de externe omgeving en de invloed die deze op onze organisatie heeft. Daarbij staan vragen als “doen we de goede dingen, is dat morgen ook nog zo?” centraal.

Jouw team bestaat uit beleidsadviseurs, gebiedsontwikkelaars en experts op het gebied van data en begroting.

Als persoon

Je bent een bekwaam en enthousiast netwerker met partijen zoals gemeente, zorg, welzijn en andere belanghebbenden. Je doorziet politieke belangen effectief en brengt belangen samen.

Intern ligt de nadruk op het mensgerichte en je draagt bij aan de thema’s verbinden en inspireren; thema's waar we sterk mee bezig zijn in de organisatie. Jouw focus ligt op groei en je coacht en stuurt vanuit vertrouwen.

Kennis en ervaring

Je hebt WO-niveau en gedegen ervaring in een relevante functie, bij voorkeur binnen de sector. Jouw plus zit in je persoonlijkheid, ervaring en visie op management. Je hebt aantoonbare affiniteit met wonen en zorg.

Wij bieden:

 • Een functie manager Omgeving en Sturing voor 36 uur per week;
 • Betrokken en enthousiaste collega’s;
 • Een organisatie met veel ruimte voor eigen initiatieven en zelfstandigheid;
 • Werken bij TBV Wonen betekent dat geen enkele dag saai is;
 • Schaal M van de CAO Woondiensten (€ 4.766,- - € 6.811,-);
 • Het dienstverband start voor de duur van één jaar met uitzicht op vast dienstverband;
 • De gezelligheid van zowel de stad Tilburg als haar bewoners;
 • Toplocatie tegenover het station en dichtbij het stadscentrum van Tilburg.

Interesse?

Wil je meer informatie? Bel dan Paul Kouijzer (directeur-bestuurder) of ons P&O team op (013) 594 05 94. Je reactie stuur je tot en met 1 juli 2021 naar solliciteren@tbvwonen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.