High Lane

Wonen met uitzicht op het Spoorpark

TBV Wonen en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. werken hard aan nieuwbouwcomplex High Lane. 150 Nieuwe sociale huurwoningen in een prachtig nieuw wooncomplex langs het spoor en met uitzicht op het Spoorpark. De naam High Lane verwijst naar High Line park in New York, gebouwd op een oude spoorbaan. De appartementen zijn met name geschikt voor jongeren, starters en doorstromers (HuisHoppers).
High Lane is een plek waar allerlei jongeren van 18 tot 45 jaar samen wonen. Bewoners mét en zonder begeleiding wonen en leven met elkaar. Samen creëren zij een hechte woongemeenschap en zijn zij elkaars ‘goede buur.’ Waar de een activiteiten organiseert en de ander daar graag aan deelneemt. Waar de een iedere dag gaat werken en de ander zorg krijgt. Een hechte community waar je samen koffie drinkt in de ontmoetingsruimte, lekker in de tuin of het park picknickt, wandelt of lekker kletst.

De woontoren langs het spoor krijgt met zijn zeventig meter hoogte en 21 verdiepingen  een zichtbare plek in de Tilburgse skyline. Daarnaast komen langs de Hart van Brabantlaan en langs de Sint Ceciliastraat twee gebouwen te staan met zes woonlagen. Tussen die twee gebouwen en de woontoren komt een open, groene ‘schaduwtuin’ voor de bewoners.

De ontwikkeling van High Lane is een samenwerking van gemeente Tilburg, ontwikkelaar VolkerWessels/Van de Ven B.V. en TBV Wonen. De gemeente heeft besloten om vanuit de Taskforce ‘betaalbaar wonen’ een financiële bijdrage te doen aan de realisatie van het project. De bouw is inmiddels in volle gang. 

In totaal komen er in High Lane 150 sociale huurwoningen. De woonoppervlakten van de appartementen variëren van 50, 65, 75 tot 80 m2. De details over huurprijzen en woonoppervlakte vind je op www.highlane.nl

Woonbegeleiding

50 Appartementen zijn gereserveerd voor bewoners met een zorgvraag.  Daarbij denken we aan mensen die zelfstandig kunnen wonen, maar nog wel begeleiding nodig hebben, zoals jongvolwassenen die doorstromen uit een vorm van woonbegeleiding. 

Woningen zijn toegewezen

We hebben alle woningen toegewezen en verhuurd. 

Planning

De verwachting is dat we de sleutels vanaf november uitreiken aan de nieuwe bewoners.  

Viering hoogste punt